Светът е малък и българи има навсякъде. В това се убеждават Маги Малеева и компания, които са в израелския курорт Ейлат, между Египет и Йордания, на брега на Червено море. Тенисистките ни са подкрепяни вече трети ден от поне 5 семейства, чиито поне един член е българин. Веднъж за малко дори бебе имаше до корта. Най-колоритен обаче за сега е Еден Шекерджиев. 12-годишният малчуган се появи снощи по време на мача на двойки, бързо привлече вниманието и получи усмивки както от публиката зад огражданията, така от Малеева, Пиронкова и капитана Дора Рангелова.

Еден дойде на корта с табела с дръжка, а надписът и от двете страни събра погледите – HIDE PIRONKOVA. Макар и с правописна грешка, желанието, ентусиазмът и начинър бяха достойни за поздравления.

Гонг научи, че момчето има български корени, живее в Тел Авив и тренира усилено тенис. Неговата майка е от Израел, но баща му е българин, като баба му и дядо му са съответно от София и Дупница. Преди месец пък е бил с България, като дори е посетил кортовете на Малееви. Любимка му е Цвети Пиронкова, основно заради нея е пътувал от Тел Авив до Ейлат и не случайно се е постарал в изписването на името й на табелата, като е изрисувал буквичката „и” като пирон. Изненадата му доста голяма, когато видя пред себе си най-малката от сестри Малееви – Маги. Еден не се откъсна от мрежата, през която наблюдава мача и победата на България над Люксембург на двойки. Като след като позира за Гонг постави на видно място и табелата с поздрава си, който бе бързо поправен на правилното „HAIDE PIRONKOVA”.

Наградата за Еден, неговите приятели и роднини бе снимка с любимката му Цвети и отбора ни.