Участвалият в лагера на националния отбор за Купа „Дейвис” Динко Халачев записа първата българска победа в основната схема на международния турнир на ITF във Варна, който е с награден фонд 10 000 долара и е организиран от Българската федерация по тенис.

27-годишният левичар, който тръгна от квалификациите на фючърса, направи пълен обрат срещу друг квалификант - Александру-Даниел Карпен от Румъния, и го победи с 2:6, 7:6(5), 6:1.

На осминафиналите Халачев се изправя срещу третия поставен Мохамед Сафуат от Египет.

Другият българин, който излезе днес на кортовете на ТК „Черно море Елит”, беше Андреас Нейков. Преодолелият пресявките наш представител отстъпи на Томас Щатценбергер от Австрия с 2:6, 3:6.

В сряда в турнира се включват още седем български тенисисти. Националът Димитър Кузманов се изправя в първия кръг срещу чилиеца Рикардо Урсуа-Ривера.

Рекордьорът по мачове за България Тодор Енев получи „уайлд кард” от организаторите. По волята на жребия пловдивчанинът ще срещне партньора си на двойки в националния отбор Петър Трендафилов, който също участва с покана.

Поставен под №7 в схемата е варненецът Тихомир Грозданов. Той започва срещу преминалия квалификациите Владзимир Крук от Беларус. Валентин Димов излиза срещу Василе-Александру Гилеа от Румъния. Получилият „уайлд кард” Марсел Радев играе срещу шестия в схемата Михаил Василиев от Русия. Александър Лазов започва с Томислав Йотовски от Македония.