Трима национали на България - Тихомир Грозданов, Димитър Кузманов и Диа Евтимова, се класираха на четвъртфинали на международни турнири за мъже и жени.

В Нови Сад, Сърбия, на фючърса с награден фонд 10 000 долара, четвъртият поставен Грозданов спечели българското дерби срещу Александър Лазов с 6-2, 6-2. Така втората ни ракета си осигури две точки за световната ранглиста, където сега е №470 сега. Следващият съперник на Тихомир Грозданов е №8 Никола Чачич от Сърбия. На същия турнир Димитър Кузманов е пети в схемата и победи квалификанта Боян Здравкович с 6-3, 7-5. Следващият му опонент също е сърбин - това е №3 Иван Бйелица.

Националката за "Фед Къп" Диа Евтимова се класира за четвъртфиналите на турнира в Букурещ с награден фонд 10 хиляди долара. Поставената под номер 1 Евтимова победи представителката на домакините Александра Дамаскин с 6-2, 6-2. 26-годишната българка заработи 4 точки за класацията на WТА и 245 долара, а за място на четвъртфиналите тя ще срещне седмата в схемата румънка Патриция Мария Тиг.

Юлия Стаматова се класира за финала на двойки на турнира по тенис на червени кортове в турския град Измир с награден фонд 10 хиляди долара. Стаматова и представителката на домакините Ипек Сойлу, поставени под номер 3, победиха японките Нодзоми Фуджиока и Канами Цуджи с 6-2, 6-4. Така в спор за трофея двете ще се изправят срещу водачките в схемата Христина Казимова (Украйна) и Христина Шаховец (Германия). /БГНЕС