Още двама български тенисисти – Тихомир Грозданов и Динко Халачев, се класираха за осминафиналите на международния турнир за мъже в Стара Загора, който е с награден фонд 10 000 долара. Вчера това направиха Димитър Кузманов и Димитър Кутровски.

Осмият в схемата Грозданов се наложи над квалификанта Глеб Алексеенко от Украйна с 6:4, 6:0. Варненецът, който спечели турнира в Бургас в неделя, влезе в ритъм в средата на първия сет и от 3:4 спечели следващите девет гейма, а с това и срещата.

Националът за Купа „Дейвис” вече си осигури точка за световната ранглиста, където сега е под №:653. На осминафиналите в четвъртък Грозданов излиза срещу Бастиан Вагнер от Германия, който отстрани Йерун Бенард от Холандия с 6:3, 6:3.

Тръгналият от квалификациите Динко Халачев взе с 6:0 първия сет на французина Грегоар Барер, след което съперникът му се отказа поради травма. Следващият съперник на левичаря от Хасково е петият поставен Мартин Вайс, който също е от Франция.

Халачев ще играе и днес срещу този съперник, но на двойки. Динко и Димов се изправят в четвъртфинален двубой срещу Вайс и сънародника му Вибер.

Националът Валентин Димов отстъпи на водача в схемата Роман Йебави от Чехия след 6:7(4), 6:1, 6:3. В третия сет българинът водеше с 3:2, но загуби следващите четири гейма.

В четвъртък №3 Димитър Кузманов ще играе срещу Димитър Кутровски в осминафинален двубой.