Първата тенис ракета на България Григор Димитров започна с победа на турнира от сериите "Мастърс" в Париж. Световният номер 22 в мъжкия тенис победи с 6:7, 6:3, 6:3 представителя на домакините - Микаел Льодра, който заема 50-о място в ранглистата и взе участие в надпреварата с "уайлд кард". По този начин българинът заработи 17 940 долара и 45 точки за класацията на АТР.

В следващия кръг Гришо ще се изправи срещу италианеца Фабио Фонини, поставен под номер 16 в схемата. Ако първата тенис ракета на България отстрани Фонини и се класира за четвъртфиналите на турнира, най-вероятно ще се изправи срещу четвъртия в основната схема Хуан Мартин дел Потро.

Първият сет в срещата се разви изключително равностойно, като двамата тенисисти печелеха подаванията си до 5:5. Българинът бе първият, който загуби сервис гейма си и по този начин позволи на Льодра да поведе с 6:5 гейма. Димитров обаче успя да се събере и да върне пробива, като по този начин изравни резултата – 6:6 и се стигна до тайбрек.

В тайбрека Гришо направи първи пробив и поведе с 4:3 точки. При 5:3 за Димитров, българинът сбърка едно воле на мрежата и Льодра му върна пробива. Това разконцентрира българина, който загуби тайбрека с 5:7 точки.

Във втория сет Димитров игра много концентрирано, докато Льодра допусна много грешки при играта си на мрежата. Гришо направи пробив за 2:1 гейма. Българинът затвърди доброто си представяне и спечели втория сет с 6:3.

В решителния трети сет българинът водеше с 3-2, когато реализира четвъртия си пробив в срещата и след това не допусна грешки, за да затвори мача след 1 час и 50 минути игра.

Във втори кръг в Париж съперник на Димитров ще бъде Фабио Фонини, който е поставен под №16 и в първи кръг почива. Нашият има да си връща на италианеца, който този сезон го победи убедително на твърди кортове в Сидни с 6-3, 6-1.