Най-добрият български тенисист Григор Димитров съсипа казахстанеца Андрей Голубьов на старта на кампанията си в Истанбул. Гришо го прегази за около час с 6:3, 6:2 и вече намери място на четвъртфиналите. 

Нашето момче нямаше абсолютно никакви проблеми срещу непретенциозния си съперник и ритмично наложи превъзходството си, като от самото начало си личеше, че именно той ще е победителят. 

Първият сет беше решен от един пробив, който Григор направи още в третия гейм. Впоследствие той нямаше никакви проблеми на свой сервис до края на сета, докато Голубьов се затрудняваше постоянни при подаването си. Все пак българинът го затвори при 6:3. 

Във втората част превъзходството му беше повече от явно. Той проби още в първия гейм, след което затвърди брейка си. В седмия гейм Гришо отново спечели подаването на съперника си и предреши успеха си. 

В крайна сметка, на свой сервис, той затвори втората част при 6:2 и вече е сред осемте най-добри в Истанбул. Там той ще срещне победителя измежду сърбина Душан Лайович и хърватина Иван Додиг.