Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще почива през тази седмица, след като вчера загуби драматично с 6:2, 6:7(6), 6:7(4) от Никола Маю (Франция) на финала на турнира от сериите "Чалънджър" във френския град Орлеан с награден фонд 106 500 евро.

19-годишният Димитров беше подал заявка за "уайлд кард" за основната схема на турнира на АТП в друг френски град Монпелие с 575250 евро през тази седмица, но организаторите предпочетоха да включат в надпреварата Давид Налбандян, Маю и представителя на домакините Беноа Пер.

Така Димитров, който от днес заема рекордната в кариерата си 114-а позиция в световната ранглиста, ще участва на турнира от сериите "Чалънджър" в германския град Екентал с награден фонд 30 хиляди евро и гостоприемство, който стартира на 1 ноември. Има голям шанс хасковлията да бъде сред поставените в надпреварата, тъй като на този етап той е девети в списъка от предварителните заявки.

Целта на българина е да влезе в топ 100 до края на годината, за да си гарантира място в основната схема на Откритото първенство на Австралия през януари.