Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за втория финален кръг на квалификациите на турнира от сериите "Мастърс" във френската столица Париж с награден фонд 2,4 милиона евро.

Поставеният под номер 8 в предварителната схема Димитров наниза 9 аса при победата над белгиеца Стийв Дарси със 7:6(5), 7:6(4) за 1:53 час.

62-ият в света българин пропиля ранен аванс от 3:0, а Дарси изравни за 4:4, след което се стигна до тайбрек.

В него Димитров направи решаващ мини-пробив за 6:4 и успя да вземе първия сет след час игра. Хасковлията пропиля няколко добри шанса в началото на втората част, след което допусна пробив в осмия гейм.

Дарси, 76-и в класацията на АТП, сервираше за сета, но Димитров си върна пробива и след това отново се стигна до тайбрек. В него българинът стартира отлично и поведе с 3:0 точки, след което запази аванса си до края. Така той взе реванш от Дарси за загубата с 6:7(5), 3:6 от края на април 2009 година на турнир от сериите "Чалънджър" в София.

С успеха днес Димитров заработи 16 точки за световната ранглиста и 1985 евро, а в решаващия мач за влизане в основната схема утре ще се изправи срещу участващия с "уайлд кард" Жонатан Дасниер Дьо Вейжи, който отстрани поставения под номер 1 Фабио Фонини (Италия) с 6:1, 5:7, 6:0. 25-годишният Дьо Вейжи е 155-и в ранглистата на АТП и за първи път ще срещне Димитров.