Родният талант Григор Димитров ще може да премери сили с друг тенисист от Топ 10, дни след като се срещна с №1 в света Рафаел Надал. На турнира в Марсилия, където бе допуснат с „уайлд кард”, Гришо ще играе с местния любимец Жил Симон. „Поставеният под номер 2 Симон ще има нелека задача срещу 17-годишната сензация Григор Димитров от България,” написа официалният сайт на състезанието, с награден фонд над половин милион евро. Страницата на мъжката тенис асоциация ATP пък е поставила Григор в карето „One to watch” (Кого да наблюдаваме) за турнира.

Жил Симон е един от най-добре представящите се френски играчи напоследък, като заема осма позиция в ранглистата и е шампион в Марсилия от 2007 година.

Поставеният под номер 1 в основната схема Новак Джокович ще има за съперник в първи кръг представителя на домакините Жереми Шарди, докато Марат Сафин ще се изправи срещу друг местен герой – Арно Клеман. Джокович и Сафин имат всички шансове да се срещнат на четвъртфинал.

Ако турнирът премине без изненади до този етап, то на четвъртфинал може да има страхотни мачове, като освен Джокович-Сафин, са възможни двубои Тсонга – Лопес, Бердих – Монфис. В случай, че Жил Симон отстрани Гришо, той може да се изправи срещу сънародника си Ришар Гаске.

Мачовете от първи кръг в Марсилия стартират в понеделник.