Григор Димитров започна успешно участието си на турнира във Вашингтон. Гришо почива в първия кръг на сингъл, тъй като е поставен, а по тази причина стартира с двубой при двойките. Българинът и неговият партньор Микаел Льодра се класираха за четвъртфиналите, след като успяха да победят драматично специалистите в карето Макс Мирни и Хориа Текау с 3:6, 6:3 (15:13).

Благодарение на тази победа българо-френското дуо си осигури чек на стойност $9,470 и по 90 точки за световната ранглиста на двойки, с които хасковлията за пореден път ще подобри рекордното си класиране, изкачвайки се до около №75. В спор за място на полуфиналите Димитров и Льодра ще се изправят срещу победителите от двубоя между американците Куери/Джонсън и поставените под №2 Куреши/Роже, а този мач ще се изиграе най-вероятно в четвъртък.

Междувременно, стана ясен съперникът на Димитров в турнира на сингъл. Това ще бъде белгиецът Ксавие Малис, който се класира за втория кръг след обрат с 4:6, 6:3, 6:2 над американеца Раджийв Рам.

Това ще бъде трети двубой между Димитров и Малис, като до момента двамата са си разменили по една победа, Срещата е четвърта в програмата на корт "Grandstand №1", ще започне не преди 2:00 ч. след полунощ българско време и ще може да се проследи единствено по официалния лайвскор на турнира.

Ако първата ни ракета успее да преодолее съпротивата на Ксавие Малис, ще си осигури $14,560 от наградния фонд и 45 точки за световната ранглиста, а в спор за място на четвъртфиналите ще срещне узбекистанеца Денис Истомин или поставения под №6 Сам Куери.