Най-добрият български тенисист Григор Димитров заема 131-во място в новата ранглиста на ATP, което е най-доброто класиране за младия талант в кариерата му.

През миналата седмица Димитров достигна до втори кръг на турнира от сериите Чалънджър в Рен, където бе победен от канадеца Франк Данчевич.

Този резултат донесе осем точки на Гришо, с които той се придвижи с пет места нагоре в класацията. Днес българинът започва участието си на силния Чалънджър в Орлеан, Франция с награден фонд 106 500 евро и гостоприемство.

Димитров изтегли тежък жребий, като в първи кръг ще се изправи срещу третия поставен в основната схема словак Лукаш Лако. Двубоят е тази вечер.

От другите български тенисисти най-голям скок прави Валентин Димов, който се придвижва с 33 позиции напред до 892-ро място.

Роджър Федерер измести Новак Джокович от второто място в ранглистата, след като го победи на полуфинала на турнира от сериите Мастърс в Шанхай миналата седмица.

Най-добрият американски тенисист Анди Родик се завърна в първата десетка на света, където за първи път от повече от година не попада руснакът Николай Давиденко.