Григор Димитров продължава прекрасното си представяне на турнира в шведския град Бастад. В 1/4-финал Гришо победи испанеца Алберт Рамос със 7:6(1), 6:3 и по този начин за втори път в кариерата си се класира за полуфинал на ATP турнир.

На полуфинала, в който българинът ще се бори за първото си участие във финал на турнир от такъв ранг, негов съперник ще бъде победителят в мача между водача в основната схема Давид Ферер и бившия номер 5 Томи Робредо, които играят по-късно.

Благодарение на днешния си успех 21-годишният българин си осигури 18,460 евро от наградния фонд и 90 точки за ранглистата, които се очаква да го изкачат с десет места напред до №59 в света или само на седем позиции от най-доброто му класиране в кариерата. Нова победа в съботния полуфинал ще го приближи максимално до попадане в Топ 50 на света.

Първият сет срещу номер 46 в ранглистата не бе никак лесен за Гришо, който се нуждаеше от повече от час, за да го спечели. На два пъти испанецът повеждаше с пробив – при 3:2 и при 6:5, но и в двата случая моментално Димитров успяваше да върне пробива. В тайбрека талантливият българин бе повече от категоричен и спечели със 7:1.

Във втория сет Гришо поведе с пробив при 2:1, успя да го затвърди, след което успяваше да спечели сервис геймовете си. При 5:3 Рамос сервираше за оставане в мача, но в този момент хасковлията направи втори пробив и така след 97 минути се класира за полуфинала.