Въпреки загубата от Новак Джокович, Григор Димитров ще продължи участието си на Ролан Гарос и във втората седмица на турнира. Това стана факт, след като в мач от първия кръг на турнира на двойки хасковлията и партньорът му Фредерик Нилсен победиха Жереми Шарди и Лукаш Кубот с 6:2, 6:7 (5), 7:6 (6).

Благодарение на днешната си победа хасковлията си осигури 7,500 евро от наградния фонд и 90 точки за световната ранглиста на двойки, благодарение на които ще направи своя дебют в Топ 100, изкачвайки се с около десет позиции до около №95.

Днешният двубой трябваше да се играе в четвъртък, но бе отложен за петък заради държа. В петък пък бяха изиграни два сета, но след края на втория мачът бе прекъснат заради настъпилата тъмнина и отложен за неделя.

Така днес трябваше да се изиграе решителният трети сет, който започна с по-добра игра за Шарди и Кубот. Французинът и полякът имаха цели четири точки за пробив в шестия гейм, които обаче бяха отразени и българо-датското дуо успя да измъкне подаването си.

Това бяха единствените точки за пробив в сета, който в крайна сметка трябваше да бъде решен след тайбрек. В него Шарди и Кубот стигнаха до два поредни мачбола при 6:4, но Димитров и Нилсен не само, че ги отразиха, а и след четири поредни точки измъкнаха драматичната победа.

В спор за място на осминафиналите в Париж българо-датското дуо ще се изправи срещу седмите поставени в основната схема Бруно Соареш и Александър Пея, намиращи се съответно под №13 и №14 в ранглистата.