Най-добрият български тенисист Григор Димитров постигна един от най-сериозните успехи в кариерата си и достигна втори кръг на Australian Open, след като разби 38-ия в света Андрей Голубьов с 6-1, 6-4, 6-2.

Гришо успя само за час и 33 минути да спечели мача си от първи кръг на турнира, като даде едва седем гейма на своя съперник. Димитров бе изключително стабилен на своя сервис, като спечели 78 процента от разиграните точки при първото си подаване и 77 - при второ. Българският тенисист отрази и трите точки за пробив, които се откриха пред Голубьов, а от своя страна проби сервиса на противника си цели пет пъти.

В предишния си мач – от решаващия трети кръг на квалификациите, пък Гришо смачка Томас Схоорел отново с 3:0 сета.

Във втори кръг от основната схема българският квалификант ще играе със Станислас Вавринка от Швейцария или Теймураз Габашвили от Русия. Григор Димитров не е играл срещу нито един от двамата досега в кариерата си.

С преминаването на първи кръг българският суперталант си осигури място в Топ 100 на следващото издание на ранглистата и записа името си като първия роден тенисист след Орлин Станойчев, преминал първия етап на турнир от Големия шлем.