Григор Димитров за пореден път доказа, че тревата е любимата му настилка, след като се класира за втория кръг на турнира на кортовете на Куинс’с Клъб с награден фонд 750000 евро – най-авторитетният подгряващ турнир преди Уимбълдън.

В първия кръг Гришо се справи с испанеца Иван Наваро след 6:4, 4:6, 6:3. 361-вият в света българин не срещна особени проблеми с 82-рия в ранглистата, въпреки загубения сет.

Първата част на мача започна с 9 гейма, в които сервиращите взеха своето. Така при 5:4 в своя полза, Гришо успя да се възползва от шанса си за пробив и успя да измъкне сета след 6:4.

Вторият сет започна по подобен на първия сценарий. При 4:3 в своя полза, българинът получи две възможности за пробив, които обаче пропиля. В крайна сметка Наваро стигна до 4:4, а още в следващия гейм на свой ред проби съперника си и поведе с 5:4, след което затвори сета при 6:4.

Неуспехът във втория сет обаче явно не повлия на Димитров, който започна уверено решителната трета част. При 2:1 в своя полза, талантът успя да пробие съперника си и да поведе с 3:1. След 4 гейма с успех на сервиращия, Гришо можеше да спечели мача с нов пробив, след като при 5:3 имаше два мачбола, които обаче не можа да реализира. Все пак в следващия гейм Димитров взе сервиса си и с 6:3 затвори мача в своя полза.

С успеха си хасковлията си осигури 10 точки за ранглистата и 5775 евро от наградния фонд.

В следващата фаза Гришо ще се изправи срещу „стария си познайник” Жил Симон, който е трети в схемата на турнира. Двамата играха един срещу друг през февруари в първия кръг на турнира в Марсилия. Тогава Димитров бе на две точки от сензационна победа, но в крайна сметка загуби с 1:2 сета (6:4, 3:6, 5:7). Сега българският талант ще има възможността да се реваншира за загубата си.