Най-добрият български тенисист Григор Димитров постигна много трудна победа над Дуди Села в първия кръг на турнира в Куинс. Българинът се наложи над израелския си съперник в трисетова драма, като се наложи да прави обрат. В крайна сметка Гришо взе победата с 4:6, 6:2, 7:6(4), което му осигури мач във втория кръг срещу бившия номер едно Лейтън Хюит. Двубоят е утре, вторник около 18 часа българско време. Димитров бе подкрепян приятелката си Мария Шарапова, която бе заела място на централния корт.

Гришо показа характер пред Маша, среща Лейтън Хюит във втория кръг

източник: Gulliver/Getty Images

Българинът загуби първия сет, но във втория бе перфектен и го взе убедително с 6-2. Поставеният под №10 Димитров, подкрепян от половинката си Мария Шарапова, успя да направи пробив в шестия гейм на решителния трети сет и поведе с 4-2, но не успя да го затвърди и Села намали преднината, след което изравни резултата - 4-4. В деветия гейм Гришо поведе с 40-0, но в крайна сметка допусна пробив и израелецът, който е с 60 места зад нашия състезател в световната ранглиста (88-и), поведе с 5-4. Българската звезда в тениса успя да го върне и остана в мача. Драмата стана пълна, след като се стигна до тайбрек за определяне на победителя. В него Димитров поведе с 3-0, стигна се до изравняване 4-4, след което българинът показа характер и мъжество и го взе със 7-4, затваряйки мача след 1 час и 47 минути игра.

Гришо показа характер пред Маша, среща Лейтън Хюит във втория кръг

източник: Gulliver/Getty Images

Гришо наниза 15 аса в срещата, а Села нито един. Ракета номер едно на България се срещна за трети път с израелеца и за първи на тревни кортове. Села през 2010 г. стигна до успех с 6-4, 7-6(4) пред родна публика в Рамат Ашарон на твърди кортове, а хасковлията го победи миналата година на клей в Ница (7-5, 6-1). Мария Шарапова пък днес за първи път присъства лично на мач на своя любим. Във втори кръг Димитров ще играе с 32-годишния ветеран Лейтън Хюит, който тръгна с успех в три сета срещу Майкъл Ръсел от САЩ.

22-годишният хасковлия ще играе за първи път в кариерата си с опитния австралиец. Турнирът в Лондон е с награден фонд 779 665 евро. /БГНЕС

Гришо показа характер пред Маша, среща Лейтън Хюит във втория кръг

източник: Gulliver/Getty Images