Най-добрият български тенисист Григор Димитров отказа участие в турнира на твърди кортове от сериите "Чалънджър" в Гваделупа. Срещите от основната схема на надпреварата с награден фонд 100 хиляди долара и гостоприемство започват утре. 20-годишният Димитров се класира за четвъртия кръг на турнира от сериите "Мастърс" в Маями, след като снощи постигна най-значимата победа в кариерата си.

Хасковлията се наложи над седмия в света Томаш Бердих (Чехия) с 6:3, 3:6, 6:4 и стана първият български тенисист с успех над играч от топ 10 в класацията на АТП.

"Това беше един страхоктен мач за мен, един велик ден. Не очаквах да играя толкова добре, тъй като бях малко уморен. Не успях да вкарам много първи сервиси. Имах и малко късмет при 4:4 в третия сет. Радвам се, че спечелих този мач", заяви 101-ият в света Димитров. "Може би ключът към победата беше спечелването на първия сет. На няколко пъти бях изправен пред точка за пробив и се радвам, че успях да ги спася. В същото време той направи някои грешки в моментите, които имаха значение. След това бе важно да се подготвя за третия сет. Не се чувствах много добре и през цялото време просто се борих, надявайки се, че той ще се пропука в даден момент. Така и стана", допълни той.

Българинът ще срещне номер 9 в света Янко Типсаревич (Сърбия) за място на четвъртфиналите във вторник. "Играл съм срещу Янко на няколко пъти. Мисля, че ще се получи равностоен мач. Надявам да направя втора поредна победа над играч от топ 10. Иска ми се да играя добре и да съм възстановен физически, защото това ще ми помогне да се чувствам и по-добре психически", коментира Димитров.