Младата надежда на българския тенис Григор Димитров изрази увереността си, че и при мъжете ще се представя на същото ниво, като при юношите, но при условие, “че им хване цаката”.

Шампионът от US Open и Уимбълдън при юношите получи наградата на Пресклуб България за спортист на месец юли, като с 23 гласа, остави далеч зад себе си Петър Стойчев (плуване), Мирела Демирева (лека атлетика) и Александър Александров (гребане). Неговият баща Димитър Господинов пък бе определен от журналистите за треньор номер 1 за същия месец.

“Много се радвам от честта, която ми оказвате. Благодаря”, лаконичен бе в началото Гришо, който малко след като бе награден отпътува за поредния си турнир при мъжете в Мадрид. След това той ще участва на надпревари в Базел и още 2-3 турнира в Германия, като за последните все още чака потвърждение.

“Честно да ви кажа, не знам с кой играе националния ни отбор”, добави Григор Димитров, запитан дали не се чувства “неудобно”, че отвлича вниманието преди важен мач като България – Италия. Гришо обаче призна, че не е наясно и с това, че е попаднал и сред 118-те имена, номинирани за “Мъж на годината”.

“Юношите са само стъпка преди мъжете, която трябва да мина, за да стигна до мъжете. В момента се чувствам в добро физическо състояние. Юношите са лесни, защото ги познавам всичките. То и при мъжете е лесно, само трябва да им хвана цаката”, заяви в свой стил Гришо.

На няколко пъти младият талант успя да разсмее събралите се журналисти с чувството си за хумор. Тенисистът успокои всички, като сподели, че училищните му изпити са минали “Супер”.

Запитан, дали би направил скандал преди някой мач, от типа “ще сритам нечий задник”, Григор Димитров даде положителен отговор.