Григор Димитров приключи участието си на Ролан Гарос, след като напусна и надпреварата на двойки. В мач от втория кръг Гришо и партньорът му Фредерик Нилсен загубиха с 3:6, 5:7 от седмите в схемата Бруно Соареш и Александър Пея.

В първия кръг българо-датското дуо се наложи с 6:2, 6:7, 7:6 над Жереми Шарди и Лукаш Кубот, но днес не можаха да надиграят обиграната двойка Соареш/Пея, които са съответно 13-и и 14-и в световната ранглиста.

Мачът започна с пробив за съперниците на българина при 1:2, след което при 3:5 нов пробив на 0 затвори сета в полза на Соареш/Пея при 6:3.

Втората част стартира доста по-добре за Димитров и Нилсен, които веднага направиха пробив. При 5:3 българинът и датчанинът дори имаха сетбол, но не се възползваха, а веднага след това пробивът бе върнат. Стигна се до 6:5 за Соареш/Пея, когато опитните двойкови специалисти направиха нов пробив и така спечелиха мача.

Все пак с достигането си до втори кръг хасковлията си осигури 7,500 евро от наградния фонд и 90 точки за световната ранглиста на двойки, благодарение на които през следващата седмица ще направи своя дебют в Топ 100, изкачвайки се с около десет позиции до около №95.

Следващият турнир на Григор Димитров е започващият на 10 юни турнир на трева в Куинс (Лондон), на 18 юни следва демонстративния "The Boodles", а сезонът на трева за Димитров ще приключи на Уимбълдън.