Българският тенисист Григор Димитров е само на крачка от основната схема на първия за годината турнир от Големия шлем – Откритото първенство на Австралия. Ракета номер 1 на страната ни при мъжете успя без никакви проблеми да отстрани по пътя си Реда Ел Амрани от Мароко след 6:3, 6:4.

Още от първите си стъпки на корта Гришо създаде впечатление, че е излязъл да победа, независимо от малко колебливото му начало. В крайна сметка той успя да се мобилизира и излезе победител от двубоя, независимо от промяната в програмата на турнира. Мачът му от втория кръг на квалификациите бе отложен заради дъжд.

След бърза размяна на по един гейм, Гришо стигна до пробив за 3:1, а след това се наложи с 6:3. В началото на втората част Реда Ел Амрани от Мароко оказа малко съпротива на българина, но в крайна сметка трябваше да признае съперника си за по-добър след 6:4.

В първия кръг от квалификациите най-добрият български тенисист разби с 6:1, 6:1 италианеца Матео Виола.

Другият ни представител на Откритото първенство на Австралия по тенис – Цветана Пиронкова ще стартира директно в основната схема на надпреварата и на старта ще срещне французойката Полин Парментие, номер 103 в световната ранглиста.