Григор Димитров и Фредерик Нилсен ще се изправят срещу Томи Хаас и Ксавие Малис в спор за място на полуфиналите на двойки на Мастърса в Маями.

При успех двамата ще си осигурят среща с поляците Мариуш Фирстенберг и Марчин Матковски, а освен това ще си заработят $57,640 от наградния фонд и по 360 точки за ранглистата на двойки, които биха приближили хасковлията до дебют в Топ 100, изкачвайки се до около №107.

Във вторник българо-датското дуо отдели част от времето си, за да отговори на въпроси от своите фенове в социалната мрежа Twitter, а ето и какво споделиха двамата, цитирани от tenniskafe.com:

- Ако играете смесени двойки, с кого бихте си партнирали?

Димитров: Моника Белучи

Нилсен: Чарлийз Терон

- Фреди, какво би направил за да развеселиш Григор, ако България загуби от Дания на футбол?

Нилсен: Бих му напомнил, че дори и България да не може да играе футбол, все пак Григор притежава играта да накара България да се чувства горда от изявите му на корта.

- Григор, кой е любимият ти вкус от серията бонбони "Sugarpova"?

Димитров: "Quirky".

- Кой преход според теб е най-труден - от твърди кортове към клей, от клей към трева или от трева/клей към твърди кортове?

Димитров: От твърди кортове към клей. Не съм от тези тенисисти, на които им идва отвътре доброто движение по клея, играта ми не е изградена за тази настилка и ми отнема повече време, докато се приспособя към нея.

- Григор, кой мач би определил като най-добрият, който си изиграл до момента?

Димитров: Срещата ми на двойки с Нилсен преди два дни. Що се отнася до сингъла, двубоят ми срещу Давиденко в Ротердам определено бе един от най-добрите, които съм играл.