Григор Димитров си е Григор Димитров! Винаги усмихнат, завладяващ с присъствие и очарование. 17-годишната ни първа ракета отговори на всички въпроси с чувство за хумор, но сериозно обяви ,че вече намира цаката на големите играчи на корта, иска мач срещу истинският №1 в света Роджър Федерер и че влизането му в Топ 100 вече се вижда и приближава към него.

На въпрос на Гонг дали се чувства по-голям и пораснал, възмъжал след мача в Рафаел Надал, Димитров отговори с въпрос: „А как изглеждам?! Да, пораснал съм с 1 см – вече съм 179см.”

По обед целият ни отбор за Купа Дейвис се събра в Пресклуб България преди утрешното си отпътуване за Унгария, където от 6 до 9 март ги очакват мачовете от неофициалното световно първенство по тенис за мъже. Капитанът Огнян Илиев, помощникът му Димитър Господинов – бащата на Григор и играчите – Димитров, Тихомир Грозданов, Симеон Иванов и Тодор Енев демонстрираха новата си спортна екипировка от Лото, а при заминаване и официална вечеря в Унгария ще бъдат с костюми на Канали.

На срещата с журналисти присъстваха още президентът на БФТенис Стефан Цветков и ген.секретар на централата Георги Дончев.

Веднага след пресконференцията пък Григор Димитров и баща му отидоха да си вадят визи за Тайланд, където след Купа Дейвис ще играе на турнира на твърди кортове.

Ето какво казаха главните действащи лица:

Григор Димитров:

Близко съм до намиране цаката на големите. Играх с Рафа Надал по-добре отколкото на тренировките. Гледах запис от мача ми с Жил Симон, в третия сет тотално краката ми ги нямаше. Беше ми изключително трудно в този мач. Взех победа над Давид Ферер на тренировка. След такива мачове всички те забелязват и искат да тренират с теб. Вече аз си ги избирам! Искам да срещна другият №1, истинският – Роджър Федерер. Не искам да приличам на никого. Да имам свой собствен стил. Трябва да работя върху физиката ми каза Петер Лунгрен. Надал на мрежата ми каза: „Озори ме!” и в съблекалнята си поговорихме. На мача ми бе по-добре отколкото на тренировка с Рафа. Уимбълдън и US Open ще бъдат дебютът ми в Големия шлем. Приближавам се към топ 100. Срещу Симон ме бе много яд, срещу Надал два пъти повече. Трябва да се уча. Освободен и надъхан излизаш срещу големите, искаш да се докажеш и след това да изпиташ удовлетворение. Относно Купа Дейвис не см играл срещу никого от тенисистите на Унгария. Двойките си ги знам. Много по-добре е да бъдеш домакин, но няма как. На думи всеки може да бие, но на корта е друго.

Пом.треньорът и баща на Григор - Димитър Господинов:

Имаме агенция с която работим с изключителна агентка. Лично с Петер Лунгрен нямаме договор, но до един месец ще имаме договор с академията.

Капитанът Огнян Илиев:

Последен ден в България, утре пътуваме за Унгария. Благодаря на БФТ пълно обезпечаване на тима ни и всякакъв съпорт от президента Стефан Цветков. Благодаря на Григор Димитров, че е с нас и на Димитър Господинов, че сме в екип. Господ да е с нас, да сме живи и здрави. Относно Ивайло Трайков, той отпадна защото според предварителните договорки с момчетата, и след квалификационните мачове, се разбрахме най-подготвените да играят в Дьор. Случи се така, че Грозданов би Трайков и така отпадна от тима ни. Обади се и ни пожела успех. Тези в най-добра форма ще играят.

Президентът на БФТ Стефан Цветков:

С опита, който имам, може да откроя духа, той е изключителен в тима. Задружен екип. Проведоха се няколко лагера, планираната програма се изпълни. Момчетата ще дадат всичко от себе си, дано бием, но няма да е фатално да паднем. Не искам да се връщам към миналото и да сравнявам отборите. Като щаб и подготовка сега сме по-подготвени. Будапеща не е Дьор, публиката оказва влияние.