Григор Димитров даде любопитно интервю заедно със своя партньор на двойки Фредерик Нилсен. Двамата се класираха за полуфиналите на турнира в Маями, а след това поговориха за различни неща, сред които и футбол.

Както е известно, Гришо е голям любител на най-популярната игра, обича да играе футбол, а понякога го демонстрира дори и по време на своите мачове. Очевидно и датчанинът Нилсен се интересува от най-популярната игра, а двамата заедно са изгледали двубоя между своите родини във вторник, който завърши 1:1.

Нилсен сподели, че се е опитвал да направи добра атмосфера за мача, но българинът е бил прекалено съсредоточен, а след края е бил и разочарован от крайния изход. Димитров е и на мнението на повечето българи, че съдията Фират Айдънуш сбърка като отсъди дузпа в полза на Дания. „Мисля, че реферът бе лошият човек в мача“, каза хасковлията.

Освен това Нилсен обясни, че Димитров е по-добрият от двамата, а българинът определи стила си на игра като този на Кристиано Роналдо.

„Определено мога да кажа, че Григор е по-зрелищният футболист, аз съм по-скоро тактически солиден играч. Ако имате 2 минути да ни оцените, ще видите, че Григор е по-добрият играч“, призна датчанинът.

На въпрос, дали стилът му на игра е като този на Лео Меси, Гришо отговори: „Живях известно време в Барселона и гледах много от мачовете, но бих казал Роналдо, харесвам неговия стил.“