Григор Димитров и Маркос Багдатис приключиха участието си на турнира на двойки в Ротердам след загуба с 6-7(4) 1-6 от Юлиян Кновле и Филип Полашек, намиращи се съответно под №29 и №37 в световната ранглиста.

Гришо и Маркос имаха всички шансове за успеха в първия сет, след като на старта на двубоя пробиха след три двойни грешки на Кновле, а малко по-късно поведоха с 4-1 гейма и дори имаха шанс отново да спечелят подаването на австрийско-словашкото дуо. Вместо това противниците им изравниха за 4-4 и в крайна сметка се стигна до тайбрек, в който Багдатис и Димитров на два пъти наваксваха минипробив пасив, но при 4-5 отново допуснаха такъв, оказал се фатален за крайния изход на сета, информира tenniskafe.com.

На старта на втората част двата отбора задържаха по веднъж подаването си, но при резултат 1-1 последваха пет поредни гейма в сметката на Кновле / Полашек, осигурили им място на четвъртфиналите.

Гришо приключи участието си на двойки, но продължава на сингъл, където в спора за място на четвъртфиналите ще се изправи срещу Николай Давиденко. Мачът ще се играе в сряда или четвъртък, а по-точна информация ще научим малко по-късно днес, когато бъде публикувана програмата за следващия ден.