Григор Димитров и Маркос Багдатис започнаха с победа участието си на двойки на Australian Open след успех със 7-6(2) 6-2 над Харисън/Ебдън, а в опит да се класират за осминафиналите ще се изправят срещу поставените под №4 Макс Мирни и Хория Текау.

Двубоят ще се изиграе в събота, но за съжаление няма да може да се наблюдава на живо, тъй като попадна в програмата на нетелевизионен корт и ще може да се проследи единствено по официалния лайвскор на турнира. Срещата е четвърта на корт №7, ще започне около 6:30-7:30 ч. българско време, а преди нея ще се изиграят още три двубоя на двойки, съобщава tenniskafe.com.

Ако Димитров и Багдатис успеят да преодолеят съпротивата на специалистите на двойки, ще си осигурят по 180 точки за ранглистата на двойки, а в спора за място на четвъртфиналите ще се изправят срещу колумбийския тандем Хуан Себастиан Кабал/Роберт Фара.

В събота ще се изиграят и последните срещи от трети кръг на сингъл при мъжете и жените, а на корта ще излязат тенисисти като Роджър Федерер, Серина Уилямс, Виктория Азаренка, Анди Мъри, Хуан Мартин Дел Потро и други.