Григор Димитров започна по великолепен начин сезона на клей, след като в мач от първия кръг на Мастъра в Монте Карло победи Ксавие Малис с 6:3, 6:2.

По този начин Гришо взе реванш за загубата си от 32-годишния белгиец на турнира в Букурещ през миналата година. Във втори кръг пък противник на българина ще бъде поставеният под номер 8 в схемата Янко Типсаревич, а двубоят ще се играе в сряда. Статистиката не е на страната на Димитров, който до момента е загубил всичките си три мача срещу сърбина.

След днешната си победа Григор Димитров си осигури 17,235 евро от наградния фонд и 45 точки за ранглистата, а нов успех би му донесъл общо 32,700 евро и 90 точки, с които ще си даде сериозни шансове за дебют в Топ 30 на света.

В днешния си мач едно от оръжията на Гришо, сервисът, не работеше, но за сметка на това първата ракета на България бе перфектен на ретур и направи цели четири пробива, заради които и едното загубено подаване не се оказа фатално.

Двубоят с 50-тия в ранглистата Малис започна с проблеми за Гришо, който трудно взе на два пъти подаването си, но пък при 2:1 спечели подаването на противника си. В този момент обаче Малис моментално върна пробива след две поредни двойни грешки на българина.

Фестивалът на пробивите продължи и Гришо отново взе нов аванс за 4:2, след което този път затвърди пробива си, а после затвори сета при 6:3.

Във втората част Григор бе категоричен, взе ранен пробив, последван от още един и преднина 5:1. В този момент той дори имаше мачбол, Малис все пак взе поставането си, но при 5:2 Димитров не сбърка на свой сервис и след близо 75 минути записа първа победа в основната схема на Мастърса в Монте Карлос, след като при дебюта си през миналата година отпадна в квалификациите.