Григор Димитров демонстрира отлично чувство хумор и при наглед сериозна тема, каквато е тази за сравненията между него самия и Роджър Федерер. На въпрос какво му е казал швейцарецът на мрежата след двубоя между тях двамата наскоро, Григор отговори с усмивка. „Ами, каза ми: „Продължавай да работиш в същия дух. Успех през сезона.” И още нещо, но ще го запазя за себе си”, сподели през смях Гришо.

„Винаги се шегуваме с останалите тенисисти. Има бъзици между нас, което е позитивно. Все пак сме колеги и всяка седмица сме заедно по турнирите. Затова е хубаво, когато става малко шоу, като тренираме”, коментира най-добрият ни тенисист.

И пак за мача с Федерер и дали е бил повод зрителите да видят, че има прилики, но и разлики между играта на двамата, Димитров разкри: „На загрявката даже ми стана малко смешно в самото начало. Исках да се засмея по едно време. Особено, когато започнахме да сервираме. Не мога да скрия, някои неща са малко еднакви. Но ето сега играх с него и хората могат да сравнят. Аз играя собствения си стил.”