Григор Димитров приключи участието си на Мастърса в Индиън Уелс, след като отпадна и от турнира на двойки. Няколко часа след поражението срещу Новак Джокович, Гришо отново бе на корта заедно със своя партньор Фредерик Нилсен, но тандемът загуби със 7:6 (1), 1:6, 8:10 от двойката Иван Додиг/Марсело Мело.

Мачът започна с бърза размяна на пробиви, след което сервиращите взимаха своите геймове и така се стегна до тайбрек, в който Гришо и датчанинът бяха категорични и със 7:1 взеха първия сет.

В началото на втората част бразило-хърватското дуо отново поведе с ранен пробив, който по сценарий от първия сет бе върнат още в следващия гейм, но този път разликата бе, че Додиг и Мело отново пробиха и до края на сета не дадоха нов гейм на противниците си.

Шампионският тайбрек започна отлично за Димитров и Нилсен, които поведоха с 4:0, но Додиг и Мело спечелиха 9 от следващите 11 разигравания, осигурявайки си три поредни мачбола. Първите два бяха отразени, но при третия на свой сервис бразилецът и хърватинът не сгрешиха и затвориха мача.

Шампионския тайбрек започна великолепно за Димитров и Нилсен, които поведоха с 4-0 точки, но за съжаление Додиг и Мело спечелиха 9 от следващите 11 разигравания, осигурявайки си три поредни мачбола при резултат. Гришо и датчанина спасиха първите два, но при третия, вече на свой сервис, бразилецът и хърватинът не сгрешиха.

Следващият турнир, на който Григор Димитров ще участва, е започващият на 20 март Мастърс в Маями, където през миналата година първата ни ракета достигна до четвърти кръг и има да защитава 90 точки.