Триумфиралият при юношите на Уимбълдън Григор Димитров вече има основанията да получи ново определение – шампионът. „Вече може да ме наричате „шампионът”. Да забравим това талант, още от малък не харесвам това обръщение. Шампион в момента е актуално и достатъчно”, сподели пред Гонг 17-годишният роден тенисист.

В деня, в който той се изкачи на четвърто място в световната ранглиста за юноши до 18 години, Гришо разкри и следващата цел: „Най-голямата ми мечта е да повторя това при мъжете”.

Ето част от думите на Григор пред Гонг:

„Не успях да спя много тази нощ. След вечерята на шампионите нямах време. Там бе изключително изживяване, бяхме всички Рафаел Надал, Винъс Уилямс, величия от миналото като Навратилова, още легенди. Бяхме като едно голямо семейство. Не помня с кого от над 200-те гости първо се поздравих.”

„Името ми е на купата на Уимбълдън! Това е нещо много голямо, една от мечтите ми. Исках да спечеля титла на трева. Ще се опитам да направя това и при мъжете другата година. Дано до тогава продължавам така и ще имам повече възможности да играя на големи турнири.”

„Първо ми предстои почивка, а за след това не съм си определил програмата. Два дни преди финала менажерите ми дадоха магнитно-силиконов гердан, които облекчи болката ми. Сложих го, след 30-40 минути станах, отидох на корта и можех свободно да си движа ръката. Беше удивително.”

„Баща ми беше много спокоен преди финала, вярваше в мен! Всички в ложата ми бяха много спокойни.”

„Дори по време на моя мач финал чувах аплодисментите за Федерер и Надал от съседния корт, но това не ме разконцентрира. Свърших си работата и отидох да гледам мъжкия мач, но след него бях много ядосан. Просто Федерер загуби и това не ми хареса. Роджър не дойде на вечерята и не го видях снощи, но няма значение, нали аз спечелих.”

„744-ти в света в момента при мъжете, не знам колко по-напред ще успея да стигна през 2009-та. Не знам колко турнири ще играя. Искам да вляза в Топ 100 и към това сега ще се стремя!”