Най-добрият ни тенисист Григор Димитров победи с 2:0 сета на французина Едуар Роже-Васлен в третия кръг на турнира на трева в британската столица Лондон с награден фонд 809600 евро. Димитров, който е полуфиналист в надпреварата от 2012 година, е поставен под номер 4 и взе първия сет със 7:6 гейма и спечели втория с 6:4.

На четвъртфиналите българинът ще срещне Александър Долгополов или Ярко Ниеминен.

Григор поведе с 3:1 гейма в първия сет, след като проби съперника още в началото. Последва затвърждаване на пробива за 4:1 и повеждане с 5:2 малко по-късно. Французинът обаче показа зъби, като проби Григор, намали на 5:4 и изравни при 5:5. Двамата взеха следващите си подавания, а в тайбрека Димитров бе по-убедителен и спечели със 7:3 точки, с което взе сета със 7:6.

30-годишният Роже-Васлен е 53-и в световната ранглиста в момента. Той няма титли в кариерата си на сингъл, но има два загубени финала в турнирите на АТП.

В началото на втория сет Димитров и Роже-Васлен спечелиха сервис геймовете си до 2:2. В петия гейм французинът поведе с 40:15, но Григор отрази няколко геймбола и изравни за 40:40, а после използва възможността за пробив и поведе с 3:2 гейма.

Последва нов успешен гейм за 4:2 и преднина, от която първата ни ракета се възползва по най-добрия начин и спечели сета с 6:4, а с това и двубоя с 2:0 сета.
С достигането си до тази фаза Григор Димитров си гарантира 45 точки за световната ранглиста.