Българският талант Григор Димитров се класира за финала на Откритото първенство на САЩ по тенис. В турнира за юноши, родният тенисист победи поставения под номер едно тайванец Цунг-Хуа Янг на полуфинала и ще играе с представителя на домакините Девин Бритън за титлата.

Димитров стигна по убедителен начин до този финал, като загуби един единствен сет до момента, в полуфинала с Янг - 6:3, 5:7, 6:2.

Заради излелият се дъжд над Ню Йорк, двубоите на юношите бяха преместени от открития комплекс „Флъшинг Медоус” и се играха под покрив в Порт Честър, на 30 минути от „Jean King National Tennis Center” в „Sound Shore Indoor Tennis Club”.

Финалът между Димитров и непоставения Бритън се очаква да започне в неделя вечерта, около 19 часа българско време, на корт №11 под открито небе, ако времето позволи.

Заради дъжда бе променена програмата при мъжете и жените на US Open, като финалът при дамите между Серена Уилямс и Йелена Янкович остана за неделя срещу понеделник, от 4 през нощта.

В неделя Анди Мъри и Рафаел Надал ще доиграят своя полуфинал при мъжете, като до момента, в който заваля, британецът водеше с 2-0 сета, а в третия резултатът бе 3:2 гейма за Надал. Финалът на Роджър Федерер срещу победителя бе насрочен за понеделник.