Григор Димитров и Фредерик Нилсен приключиха в първи кръг участието си на турнира на двойки в Куинс загуба с 6-7(5) 3-6 от получилите WC за основната схема Джейми Мъри и Джон Пиърс.

Днешния двубой започна с предимство за британско-австралийския тандем, който достигна до ранен пробив и малко по-късно при 5-4 сервираше за спечелването на първата част. Точно в този момент Димитров и Нилсен си осигуриха четири поредни брейкбола, възползваха се от последния и в крайна сметка се стигна до тайбрек, който бе спечелен от Мъри и Пиърс след 7-5 точки.

За съжаление българо-датският дует загуби подаването си и в началото на втората част, малко по-късно вече изоставаха с 0-3, а до края на срещата двамата така и не успяха да достигнат до шанс за връщането на пробива.

Хасковлията приключва участието си в Куинс без точки за световната ранглиста на двойки и с чек за 1,665 евро от наградния фонд. Припомняме ви, че през следващата седмица първата ни ракета ще участва на демонстративния турнир "The Boodles", където ще видим и тенисисти като Джокович, Дел Потро, Бердих, Гаске, Чилич, Раонич, Янович и Куери, пише tenniskafe.com.