Най-добрият ни тенисист Григор Димитров срази украинеца Сергей Стаховски с 2:0 сета /6:3, 6:4/ в първия кръг на турнира в Базел и ще се изправи срещу Рафаел Надал в следващия кръг в надпреварата. Първата ни ракета в мъжкия тенис изигра добър мач, като не остави никакви шансове на съперника си. 

Григор поведе на старта на първия сет с успешен сервис гейм и увеличи аванса си на 2:0 след пробив още при първото подаване на съперника. Димитров направи ас и се възползва от двойна грешка на украинеца. Последва нов бърз сервис гейм и резултатът набъбна на 3:0. Сергей Стаховски взе първия си сервис гейм за 3:1, но Гришо бързо върна аванса си, печелейки нов гейм за 4:1.

Украинецът направи нов двойна грешка, сгреши от форхенд и даде шанс на Григор за втори пробив, но успя да се спаси с добра игра на мрежата и намали за 4:2. След нова размяна на сервис геймове, Григор Димитров убедително взе първия сет с 6:3 гейма.

източник: БГНЕС

Вторият сет тръгна с маратонски гейм, в който най-добрият ни тенисист стигна до точка за пробив, но Стаховски се измъкна и взе подаването си за 1:0 гейма. Във втория украинецът излезе напред с 30:0, но Димитров запази не допусна разколебаване и изравни за 1:1. Последваха два бързи гейма за ново равенство 2:2 и малко по-късно 3:3.

Номер 66 в света Стаховски пак излезе крачка напред, но с мощен сервис Григор Димитров изравни за 4:4. Първата ни ракета в мъжкия тенис нанесе решителен удар с пробив в следващия гейм за 5:4. Гришо поведе с 40:0 и оползотвори още първата точка за спечелване на сета и мача за успех с 6:4 гейма и съответно 2:0 сета.

Следващият съперник на Григор - Рафаел Надал пък се класира напред след успех над Лукаш Росол.

източник: БГНЕС