В края на изминалия сезон Григор Димитров триумфира с първата си АТР титла, надигравайки Давид Ферер на финала в Стокхолм, а днес стана ясно, че първата ни ракета ще вземе участие и в тазгодишното участие на турнира в опит да защити своя трофей. Новината бе потвърдена от новия директор на състезанието Робин Сьодерлинг, който в интервю на шведския “Евроспорт” коментира новата си длъжност и желанието си да се завърне на корта, а също така разкри, че освен българина, в Стокхолм ще участват поне още трима представители на Топ 10.

“Всичко се развива много добре. Остават още четири-пет месеца до началото на турнира, а вече своето участие в турнира потвърдиха играчи като Ферер, Бердих, Раонич, Янович и Димитров. Наскоро стана ясно, че Жереми Шарди, който победи Роджър Федерер преди седмица, също ще бъде сред участниците в състезанието. Разбира се, това не ни задоволява и работим на пълни обороти, за да привлечем още от топ тенисистите”, сподели шведът, цитиран от tenniskafe.com.

“В момента продължавам да тренирам, опитвайки се отново да се завърна на тура. Междувременно се радвам, че имам възможността да продължавам да бъда свързан с тениса, а също така да работя с Томас Уолън и Кристер Хълт, които през последните години издигнаха на едно ново ниво турнирите в Бостад и Стокхолм. Ще бъде забавно да търся нови звезди за турнира и да работя с нашите партньори и медиите”, завърши бившият №4 в света.