Григор Димитров ще отсъства от игра в следващите три седмици заради контузия в ръката, съобщи Огнян Илиев. Най-добрият български тенисист вече отказа участие в турнира във френския град Лил с награден фонд 15 хиляди долара.

„Ядрено-магнитният резонанс показа, че Григор ще отсъства от корта три седмици”, каза капитанът на националния ни отбор Огнян Илиев.

„Следва всеки ден лечение, хапчета, лекарства, процедури, за да може да възстанови и лека-полека да започне да играе. На тренировка преди началото на купа Дейвис се контузи и го заболя сухожилието. През цялото време не се оплака и пое болката. Всичкото това нещо той го направи, за да играе за България”, продължи Илиев.

Той вече е провел разговор с Григор Димитров относно миналите и предстоящите събития на отбора ни по тенис.

„В понеделник научих резултатите от прегледите и във вторник му се обадих. Разговарях с него половин час и той каза, че не съжалява за нищо и е много радостен от победата. Той много добре знаеше, че участието му в мачовете ще доведе до сериозна контузия и това, че игра за България в крайна сметка го ощети в личен план. Разговаряхме за бъдещето, за мача срещу Словения и той каза, че чака с нетърпение тази среща”, завърши Огнян Илиев.