Ракета номер едно на Бълхгария ще изиграе два мача, на сингъл и двойки на провеждащия се в Търнава Чалънджър с награден фонд 64,000 евро.

В спор за място на четвъртфиналите 18-годишният българин ще срещне поставеният под номер три Ян Хайек. Чехът е на 26 години, намира се на 120-та позиция в ATP ранглистата, като най-доброто му класиране е 71-во място, постигнато през ноември 2006 година.

Чехът определя клей като предпочитаната си настилка. Ян Хайек има 8 титли на турнири от серията фючърс и седем на чалънджъри. През тази година има 71 изиграни мача, като 70 от тях са на клей. Печели чалънджърите в Острава и Простейов, като и на двата турнира започва от квалификациите, а по пътя към титлата побеждава в по два сета Иван Любичич и Потито Стараче. Ян Хайек е част от отбора на Чехия за Купа Дейвис. Двубоят между Григор Димитров и Ян Хайек е втори на централния корт и ще започне веднага след срещата между Иржи Ванек и Марек Семян.

По-късно днес е и мачът от първи кръг на турнира на двойки, в който Димитров и Теймураз Габашвили ще срещнат Роман Йебави и Андрей Мартин.