Ракета номер 1 на България Григор Димитров отпадна във втория кръг на Уимбълдън. Хасковлията отстъпи на словенеца Грега Жемля след 6:3, 6:7, 6:3, 4:6, 9:11. Българинът не успя да използва паузите в мача, който се игра в рамките на два дни и бе прекъсван на два пъти, в своя полза.

Руската тенисистка Мария Шарапова подкрепи хасковлията в мача. И в двата дни приятелката на Гришо бе на трибуните, за да наблюдава на живо срещата.

За първи път мачът, продължил 4,04 часа, бе прекъснат вчера при 6:3, 6:7, 6:3, 4:6, 8:9 в полза на словенеца заради дъжд. Двубоят бе подновен днес, но след само няколко минути, още преди да изиграят първия гейм след подновяването, мачът бе прекъснат за втори път при 6:3, 6:7, 6:3, 4:6, 8:9 и 30:40 в полза на словенеца.

След повторното подновяване Григор Димитров успя все пак да изравни за 9:9 в петия сет, но  Грега Жемля взе подаването си за 10:9.

В поредния гейм, в който българинът сервираше за оставане в турнира, Димитров направи двойна грешка в изключително важен момент, а след това не успя да издържи на напрежението при доиграването и допусна поражение с 9:11 в последната решителна част. Според правилата на турнирите от Големия шлем в нея не се предвижда тайбрек, а тенисистите играят до два гейма разлика.

Григор Димитров отпадна от надпреварата на сингъл, но все още продължава на двойки. В петък той ще излезе за поредния си мач на Уимбълдън заедно с партньора си Фредерик Нилсен.