Първата ракета на България Григор Димитров заяви, че се надява до края на сезона да влезе в топ 200 на мъжкия тенис.

"Не съм си поставял конкретни цели, но се надявам до края на годината да подобря още играта си и да успея да вляза в топ 200", каза българинът.

Димитров отпадна днес в първия кръг на турнира на червено "Загорка Къп" от сериите "Чалънджър" в София с награден фонд 85 хиляди евро от 97-ия в света и номер 2 в схемата Стийв Дарси (Белгия) с 6:7(5), 3:6.

"Реално погледнато жребият ми беше доста тежък. Имах голяма възможност да спечеля първия сет, след като водех с 4:2 в тайбрека, но в края сервисът ми изневери. От части съм доволен от играта си, най-вече в първия сет", коментира 17-годишният Димитров.

"Познавам Дарси. Той е отличен тенисист. В началото може би беше малко отпуснат, но след това показа много силна игра. Исках да спечели, опитах, но има дни, в които просто не можеш да покажеш повече", допълни той.

Българинът каза, че в дните преди мача е имал здравословни проблеми, които не са му, позволили да тренира нормално.

Димитров призна, че е почувствал, че ще загуби, след като пропусна две възможности за пробив в седмия гейм на втория сет при 2:4.

"Във втория сет имах шансове да си върна пробива, но не успях. Може би тогава почувствах,ь че няма как да спечеля. Нямаше допълнително напрежения в мен от факта,че играя в България", каза още той.

Димитров допълни, че това ще бъде последния му турнир на червено за сезона.

"Не се чувствам добре на клей и затова ще се концентрирам върху играта си на твърди кортове", каза той.

В следващите седмици българинът ще участва на два турнира от сериите "Чалънджър" в Гърция и в Израел.