Победителят при юношите в тенис турнира "Уимбълдън" Григор Димитров е във Варна и утре ще премине ядрено-магнитен резонанс.

Това обяви главният треньор в клуба "Черно море Елит" Огнян Илиев на срещата днес с кмета на града Кирил Йорданов, съобщи www.chernomore.bg. В зависимост от контузията ще се реши кога нашият състезател ще започне да тренира отново и на какви турнири ще участва.

“Ние си имаме програма, но нека видим каква е контузията и какво време за възстановяване ще ни отнеме”, каза Митко Господинов, баща и треньор на Григор. Кирил Йорданов изрази огромното си вълнение от успеха на Гришо.

“Радвам се за този невероятен успех. Показа блестящ тенис на финала, много хъс и желание за победа. Желая ти здраве, здраве, здраве и много успехи”, каза кметът. Кметът връчи почетен знак с лента на Григор Димитров за феноменалния успех, който постигна, като състезател на варненския клуб “Черно море Елит”.

От своя страна Григор подари на варненския градоначалник маркова шапка на “Адидас”. “Знам, че обожавате тази марка и затова избрах такъв подарък” - каза Гришо на кмета.

Неговият успех беше сравнен с титла от Мондиал и премията ще е такава – 4080 лв. за състезателя и 3260 лв. за треньора.