Първата ракета на България Григор Димитров отпадна във втория кръг на силния тенис турнир на трева в Лондон с награден фонд 750 хиляди евро. Димитров загуби драматично с 6:7(7), 6:7(5) от поставения под номер 3 Жил Симон от Франция.

В първия сет нямаше възможности за пробив и логично се стигна до тайбрек. В него българинът поведе с 5:3, след което пропусна два сетбола при 6:5 и при 7:6. Симон, който е седми в света, показа по-здрави нерви в решаващия момент и взе три поредни точки, затваряйки първата част с ас.

В началото на втория сет Димитров пропиля три възможности за пробив, но при четвъртата успя и поведе с 4:2. В следващия гейм българинът дръпна с 40:15, а Симон прати хорхенд в аут, който обаче беше отсъден в корта. Димитров не поиска намесата на ястребовото око и сгреши.

В последствие французинът стигна до обрат и се възползва от първата си и единствена възможност за пробив в мача. Така се стигна до втори тайбрек. Седмият в света поведе рано с 3:1. Димитров спаси първия мачбол на съперника си при 4:6 с отличен минаващ удар, но след това не се възползва от собствения си сервис и загуби.

Това е второ драматично поражение на българина от Симон. През февруари в Марсилия той падна с 6:4, 3:6, 5:7, след като водеше с 5:2 в третия сет. Хасковлията все пак си осигури 5775 евро от наградния фонд и 10 точки за световната ранглиста.