Тази вечер Григор Димитров ще се изправи срещу американеца Брайън Бейкър в мач от втория кръг на Мастърса в Синсинати. След като в първия си мач Гришо записа страхотна победа със 7:6(3), 6:4 над световния номер 15 Николас Алмагро, сега българинът би трябвало да има по-лека задача срещу измъчвания от контузии през цялата си кариера Бейкър.

В момента американецът е на 184-о място в ранглистата като това е едва вторият му турнир след Аустрелиън Оупън, когато получи поредната си травма. Именно в началото на годината бе и единственият мач между Димитров и Бейкър до момента. В него ракета номер 1 на България победи с 6:3, 7:6(8) на старта на турнира в Бризбейн, където в последствие стигна и до първия си финал на ATP.

Ако първата ни ракета успее да запише нова победа над представителя на домакините, ще си осигури $38,040 от наградния фонд и 90 точки за световната ранглиста, с които ще си гарантира на 100% мястото на поставен в основната схема на предстоящия US Open, а в трети кръг по всяка вероятност ще се изправи срещу Рафаел Надал, който се намира в серия от 14 поредни победи на твърди кортове.

По програма мачът е трети на корт номер 3, което значи, че би трябвало да започне около 21-22 часа българско време, а добрата новина е, че ще може да се гледа на живо в интернет.