Първата в схемата Татяна Гарбин от Италия и третата поставена румънка Александра Дюлгеру се класираха за финала на турнира по тенис "Алианц Къп" с награден фонд 100 000 долара.

Гарбин надигра Андреа Хлавачкова от Чехия с 6-4, 7-6(2), а 72-та в световната ранглиста преодоля Петра Мартич от Хърватия с 6-4, 6-3 на кортовете на тенис клуб Левски в столицата. Румънската тенисистка започна с два пробива и поведе с 3-0 гейма, информира БГНЕС. 18-годишната Мартич успя да върне единия брейк за 1-3, но за повече нямаше сили. До края на сета всяка печелеше подаването си и в крайна сметка Дюлгеру спечели с 6-4.

Втората част също започна с пробив за румънката, която след като губеше и 15:40 спечели четири последователни точки. Мартич съумя да го върне веднага като завърши гейма с прекрасен бекхенд по линията. После 89-ата в света хърватка поведе с 3-1 гейма. Оттук до края Александра Дюлгеру наложи пълно преимущество и спечели всички геймове до края. В другия полуфинал тенисистката от Пилзен започна отлично мача с пробив и 2-0 гейма.

След това значително по-опитната Гарбин направи обрат до 3-2. След това направи още един пробив в заключителния десети гейм, за да спечели сета. Във втория двете си размениха общо осем пробива и се стигна до тайбрек. Гарбин поведе в него с 5-1 при смяната на полетата, след което спечели със 7-2 точки.

Финалът на двойки също трябва да се състои в събота. В него излизат Тимеа Бачински/Татяна Гарбин срещу Полона Херцог/Петра Мартич.