Григор Димитров заряза имиджа си на плейбой, за да уплаши доста Рафаел Надал, преди испанецът да достигне до полуфиналите в Монте Карло, пишат от Агенция Франс-прес в кореспонденция от квартала на Монако.

„21-годишният българин, бивш шампион за юноши от Уимбълдън и Ю Ес Оупън, досега имаше доста очаквания, които да оправдава. Наречен "Бейби Федерер" заради неоспоримия си потенциал, колоритният Димитров беше в центъра на вниманието повече заради информациите за връзка със Серина Уилямс и сега с Мария Шарапова, отколкото заради показаното на корта“, продължават от AFP.

След пробива в топ 100 през януари 2011 година, на него му трябваха почти 2 години, за да влезе в Топ 50. Играта му в петък, когато загуби с 6-2, 2-6, 6-4 срещу осемкратния шампион в Монте Карло Надал, ще го прати в Топ 30 следващата седмица. Това е награда за сезона на Григор и подобреното му физическо състояние, негова слабост в миналото. С новия си треньор Микаел Тилстрьом, Димитров достигна първия си финал, губейки от Анди Мъри в Бризбейн през януари. На Индиън Уелс и Мастърса в Маями загуби рано, но пораженията бяха от световния номер 1 Новак Джокович и следващия го Анди Мъри. /БГНЕС