Цветана Пиронкова бе наградена за “Тенисистка №1 на България за 2010 година“, а баща й Кирил Пиронков пък заслужи почетен плакет от федерацията за “Треньор на годината“. Двамата получиха своите награди от президента на БФТенис Стефан Цветков.

По молба на Гонг Кирил Пиронков сподели оценката си за своята дъщеря: “Оценката е ясна на всички щом ние и вие сте тук. Дай, Боже, всеки му ½-финал на Уимбълдън! Мисля обаче, че тук в България малко разбират за какво става въпрос. По-скоро в чужбина, когато я срещат сънародници, оценяват успеха и разбират отгласа. Разбира се аз най-добре знам какво е това като успех. Българската федерация по тенис има 80 години история, дано не съм лош пророк, но мисля, че следващите 80 години ½-финал и то на Уимбълдън няма да имаме. Дано някой да ме опровергае”.

Ето и кои са най-добрите ни отличени тенисисти за изминалата година:

Цветана Пиронкова - Тенисистка №1 на България за 2010 г.
През 2010 г. Цветана Пиронкова постигна най-големия успех в кариерата си - полуфинал на “Уимбълдън”. През септември достигна до №31 в световната ранглиста на WTA, а в края на сезона е на 35-то място, завършвайки за шеста поредна година в топ 100. През годината записа победи над Винъс Уилямс, Елена Дементиева, Марион Бартоли и много други звезди на женския тенис. Беше първа ракета в националния отбор на България за “Фед Къп”. Цветана Пиронкова е тенисистка №1 на България за пета поредна година.
 
Григор Димитров - Тенисист №1 на България за 2010 г.
В най-успешния си сезон при мъжете Григор Димитров се изкачи до 106-то място в световната ранглиста на АТР. През годината спечели общо шест титли - три на фючърси (в Германия и Испания през юли и август) и три на чалънджъри (в Швейцария и Тайланд през август и септември). Беше първа ракета в националния отбор на България за Купа “Дейвис”. Григор Димитров е вторият най-добре класиран българин в световната ранглиста в историята и става тенисист №1 на страната за трети пореден път, като преди това в продължение на три поредни години бе награждаван като най-прогресиращ тенисист.
 
Елица Костова - Най-прогресираща тенисистка за 2010 г.
След добро представяне на международни турнири за жени Елица Костова се изкачи за една година със 140 места в световната ранглиста на WTA и в момента е №217. Националката ни за “Фед Къп” достигна до финала на общо пет турнира (четири с награден фонд 25 000 $ и един с 10 000 $). През ноември Елица постигна най-престижната победа в кариерата си, отстранявайки на турнир в Нова Зеландия тенисистката от топ 50 в света Ярмила Грот (Австралия).
 
Димитър Кутровски - Най-прогресиращ тенисист за 2010 г.
23-годишният българин напредна с над 250 места в световната ранглиста на АТР през 2010 г., в която игра на международни турнири само в последните шест месеца, след като завърши успешно Тексаския университет в Остин. Един финал, два полуфинала на фючърси и добро представяне и на други турнири го изкачиха до 546-то място в ранглистата през октомври. Кутровски спечели и две титли и игра два финала на двойки.
 
Виктория Томова - Млада надежда при жените
Европейската шампионка до 14 г. за миналата година Виктория Томова влезе в топ 100 на световната ранглиста на ITF за девойки до 18 г. и в момента е на 65-то място.


 
Димитър Кузманов - Млада надежда при мъжете
Димитър Кузманов продължи доброто си представяне и през този сезон и се изкачи до 116-то място в световната ранглиста за юноши до 18 г. и с над 200 места в ранглистата на АТР за мъже.
 
ТК Левски-София - Клуб №1 на България за 2010 г.
Първо място в традиционното годишно класиране на клубовете по т.нар. категоризационна карта. Клубът с най-много картотекирани състезатели, организатор на най-големия международен турнир, шампион на три държавни отборни първенства (жени, юноши до 14 г., девойки до 16 г.).
 
Кирил Пиронков - Треньор №1 на България за 2010 г.
Избиран по традиция съвместно с Асоциацията на тенис треньорите в България. Треньор на тенисистка №1 за годината - полуфиналистката на “Уимбълдън” Цветана Пиронкова.