Българинът Тодор Енев не скри разочарованието си от загубата в първия сингъл от двубоя с Монако от първия кръг на група 2 на зона Европа/Африка на купа "Дейвис".

Енев пропиля аванс от два сета и 3:1 гейма в третия, след което загуби от Бенжамен Балре с 6:4, 7:6(1), 5:7, 2:6, 1:6 за 3:08 часа. "Не мога да си обясня какво се получи. Загубих спечелен мач. Взех първите два сета и водех в третия. През главата ми минаха мисли, че победата е близо. Трябваха ми още 2-3 гейма и всичко свършваше", заяви Енев.

"Имаше някои спорни съдийски решения, но те не повлияха за обрата. Сам съм си виновен", допълни той. Балре допусна доста грешки в първите два сета, особено от форхенд, но постепенно намери играта си и започна да удря много силно и прецизно. Състезателят от Монако подобри значително и подаването си, за да завърши със 17 аса. "За първи път ми се случва да играя срещу тенисист, който удря все по-силно с всеки следващ сет", коментира Енев.

Пловдивчанинът допусна първа загуба в пет сета в 28-ия си мач на сингъл за България в купа "Дейвис" след дебюта си през 1999 година. "Това е първата ми загуба в пет сета за купа "Дейвис". В края бях много уморен. Просто силите ми не стигнаха, а той непрекъснато вдигаше темпото", каза още Енев. "Сега трябва да се възстановя и видим дали ще съм готов за мача на двойки утре", допълни той.