Най-добрият български тенисист в отбора на България за Купа Дейвис Тодор Енев се изправя срещу звездата на латвийците Ернест Гулбис още в първия ден на на сблъсъка.

Тошко умишлено бе оставен като втора ракета в нашия отбор, за да може с евентуална победа срещу Гулбис да даде по-добри шансове на нашите за успех.

Преди това на корта утре ще излязат Тихомир Грозданов и Андис Юск в първия двубой от програмата, който започва точно в 15 часа.

Във втория ден е мачът на двойки, в който Грозданов и Ивайло Трайков се изправят срещу Гулбис и Денис Павловс.

В последния ден Тихомир Грозданов играе срещу Гулбис, а Тодор Енев срещу Юск.

Номер 72 в мъжкия тенис Ернест Гулбис заяви, че се чувства в отлична кондиция, след като през последните две седмици е водил усилени тренировки във Франция. Той сподели, че с нетърпение очаква всички мачове на Латвия за Купа Дейвис и се радва, че отново ще бъде част от състава на своята родина.

Според него латвийците познават отлично нашите тенисисти от двубоите между двете страни преди две години. Очакванията на Гулбис са Латвия да повтори представянето си от преди две години, когато победи с 4:1.

Капитанът на българския национален отбор Димитър Димитров сподели, че е доволен от жребия и се надява след срещите от първия ден България да е в по-добра позиция за краен успех. Той отчете като предимство това, че българите познават своя противник и призова за подкрепа пловдивската публика в двубоя срещу Латвия.