Тодор Енев и Григор Димитров се класираха за четвъртфиналите на двойки на турнира Bulgarian Open от сериите Чалънджър с награден фонд 42 500 евро, който се провежда на тенис кортовете на Академик в София.

С много силна игра двамата надделяха над румънците Адриан Кручат и Адриан Унгур с 4:6, 6:3 и 10:6 точки в дългия тайбрек.

Енев имаше отлични прояви на мрежата, докато 17-годишният Димитров допринесе за успеха със силни сервиси и стабилни форхенди.

Така двамата заработиха по 13 точки за класацията на АТП на двойки и 540 евро от наградния фонд, а за място на полуфиналите ще се изправят срещу номер едно Леонардо Ацаро и Франческо Пикари от Италия.

Другият български дует Тихомир Грозданов и Симеон Иванов загуби от бившия финалист на Ролан Гарос на сингъл Мариано Пуерта от Аржентина и бразилеца Франко Ферейро с 2:6, 4:6.

На сингъл във втория кръг водачът в схемата Адриан Кручат победи Хосе Антонио Санчес де Луна след 6:1, 4:0 и отказване на испанеца.

Румънецът Адриан Унгур също продължава на четвъртфиналите с успех над шестия поставен Пере Риба от Испания със 7:5, 6:3.

Португалецът Руи Мачадо, който в първия кръг отстрани Пуерта, прогресира след 6:3, 6:4 над Рамийз Джунейд от Австралия.

В отложената от вчера среща от първия кръг пък номер две в схемата - австриецът Даниел Кьолерер се отказа при 0:3 в първия сет срещу румънецът Виктор Кривой.