„Ранкингът в тениса вече няма значение и ще продължава да бъде така, защото всички подобряват играта си с всеки изминал месец”, сподели пред Гонг Елица Костова след мача България – Португалия, в който отстъпихме с ½ победи. В своята среща на сингъл 242-рата в света националка загуби след тайбрек с 1:2 сета от №125 и победилата Мария Шарапова миналия сезон Мишел Ларшер де Брито.

Ето какво каза още пред Гонг в Будапеща Елица Костова, която в отсъствието на Цветана Пиронкова е най-предно класираната ни тенисистка:

Аз само замествам Цвети в Будапеща като първа рекета. Дадох най-доброто от себе си и стана хубав мач. Още в началото на срещата усетих умора в тялото ми, която се дължи на факта, че преди два дни пристигнах от Америка. Почувствах и леки крампове, болки в лявото бедро и кръста.

Не ме интересува на кое място в ранглистата е съперничката ми и коя е тя. За мен е важно да играя това, което мога.

Сряда е важен ден за възстановяване и тренировки. Аз ще се чувствам по-добре в мача ни с Турция!

Доволна съм от себе си. Играта ми се е подобрила от няколко години насам. Не ме интересуват ранкинг и точки, искам да изпълня моите цели – да подобрявам играта си всеки ден, месец, година. Искам да играя до 27-28 години. Ако се получи, получи, ако ли не – явно съм дала най-доброто от себе си и продължавам моя живот напред.