Димитър Кузманов спечели с 6:3, 6:2 срещу Александър Метревели и България поведе с една победа срещу Грузия в решителния двубой за първото място в група "В" на турнира от трета група на зона "Европа" за Купа "Дейвис", който се играе на Българския национален тенис център "Карлсберг" в София.

18-годишният пловдивчанин бе категоричен в мача между вторите ракети на отборите. Във втората част след 2:2 Кузманов спечели оставащите четири гейма. В заключителния от 0:40 Кузманов стигна на два пъти до мачбол и втория път го реализира, за да запише втората си победа в турнира след малко повече от един час игра. "В началото бях леко притеснен, но после се отпуснах и заиграх добре. Съперникът не ме затрудни. В заключителния гейм гоних всичко, защото исках да приключа мача по-бързо. Нормално е самочувствието ми да се вдигне след втората победа. Смятам, че в плейофа срещу Македония също няма да имаме проблеми. Моето мнение е, че дори Грузия е по-силен състав от тях", заяви Кузманов.

Съставът на Македония поведе с 1:0 срещу третия поставен Черна гора в група "С" и така си осигури предсрочно класиране за плейофите, където 99 процента ще играе срещу България. Шендрит Деари надигра Иван Савелич с 6:0, 6:1. Черногорците се нуждаеха от чиста победа с 3:0, за да заемат първото място в групата От 14:00 часа Григор Димитров излиза срещу Георги Цивадзе в двубоя на първите ракета. Срещата ще бъде излъчена по БНТ 1. След това, от 16:00 часа е мачът на двойки. В него капитанът на България Огнян Илиев е записал отново Тодор Енев и Петър Трендафилов. Срещу тях би трябвало да играят Метревели и Цивадзе.