Националът на България за купа "Дейвис" Александър Лазов отпадна в първия кръг на турнира по тенис в София с награден фонд 520070 евро. Участващият с "уайлд кард" Лазов загуби от поставения под номер 7 словак Мартин Клижан с 3:6, 0:6 при дебюта си на състезанията на АТП. 

44-ият в света Клижан поведе с пробив за 2:1, но българинът успя да обърне до 3:2 в своя полза. При 3:3 последва дълъг и оспорван гейм, в който словакът стигна до нов пробив, а в последствие той продължи серията си на десет поредни гейма, за да стигне до крайната победа след 59 минути игра. 

438-ият в световната ранглиста Лазов имаше сериозни проблеми при втори сервис през целия мач, като спечели само една точка от 18 разигравания при второто си подаване. 

"Започнах добре, но липсата на опит си каза думата. За първи път играя на такова ниво. Чувството е невероятно. Искам да благодаря на публиката. Съжалявам за този втори сет. Опитвах се до края на дам максимума, но не се получи", коментира след двубоя между двамата левичари Лазов. 

Клижан пък записа първата си победа за сезона, като прекъсна серия от три поредни загуби през 2016 година. 

Във втория кръг словакът ще се изправи срещу Лукаш Росол (Чехия), който по-рано днес елиминира Робин Хаазе (Холандия) с 3:6, 6:3, 6:4. 

"Труден старт. Не беше лесно в първия сет, но в първи кръг винаги е тежко. Опитах се да остана концентриран. Постепенно подобрих играта си. Сега ме чака мач с Росол. Лукаш е страхотен играч. Показа добър тенис днес. Очаквам добър мач с щастлив край за мен", заяви след двубоя Клижан. 

След срещата италианецът Андреас Сепи, поставен под номер 4, направи открит урок с български деца. /БТА


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS